Menukas lahendus diivani hooldamiseks on tegelikult väga halb mõte

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Paljusid, eriti väikeste laste ja lemmikloomadega peresid huvitab, kuidas oma diivanit võimalikult vähese vaevaga hooldada. Nii mõnigi on leidnud lahenduse vahetatavate katetega diivani näol, kuid tegelikult pole see nii hea idee kui esmapilgul tundub.

Miks? Sest tegelikkuses on vahetatavast ja pestavast kattest rohkem peavalu kui kasu, vahendab House Beautiful.

Isegi siis, kui diivanikate on originaalis vahetatavaks mõeldud ja sa ei osta kusagilt kataloogist universaalselt kõigile diivanitele sobima mõeldud katet, on raske seda diivanile hästi istuma saada. Kuna see on mõeldud ära käima, on ta diivanil reeglina üsna lõdvalt ja kipub kergesti kortsuma. See jätab aga automaatselt mulje, et tuba on segamini. 

Samuti on paras tegu nende katete puhastamine, sest kui tegu on suurema kui kahekohalise diivaniga, ei mahu katted hästi pesumasinasse ja kodus neid nagunii hooldada ei saa. 

Kolmas murekoht tekib katete peale tagasipanekul: nimelt peaksid need selleks otstarbeks veel niisked olema, sest muidu võib juhtuda, et neid ei õnnestugi diivanile tagasi saada. See aga tähendab, et ka pesumajast tuleks need kätte saada niiskena. Mis on üsna keeruline. Samuti tähendab see, et mõnda aega pärast katte diivanile paigaldamist ei saa diivanit ikka veel kasutada, sest see on niiske. 

Ühesõnaga: jahmerdamist on väga palju samal ajal, kui mittevahetatavate katetega diivanite omanikud rendivad lihtsalt kord-paar aastas tekstiilipesuri ja teevad sama töö ära väga vähese vaevaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles