Põnev rahvusvaheline tööriist laseb vaadata, missuguse kodu endale osta saad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Kui oled kunagi pead murdnud, kui suure kodu oma aastase sissetulekuga soetada saaksid, siis nüüd on selle mõistatuse lahendamiseks olemas spetsiaalne tööriist.

Tööriist nimega How Much Home palub sul sisestada oma aastase sissetuleku ja annab sulle seejärel teada, kui suure kodu sa mõnes maailma riigis oma raha eest osta saaksid. 

Päris kõiki riike siiski ei kuvata, arvestatud on 36 OECD-sse kuluvat maad. Tabelist selgub, et üldjoontes on kõige odavam koduomanikuks saada Türgis ja kõige kallim Šveitsis. 

Tabelis kuvatakse kodu ruutmeetrite arv, mis oma sissetuleku eest saada võid. Türgis näiteks saab eestlase keskmise aastase sissetulekuga soetada korraliku villa mõõdus elamise. 

Teoreetiliselt võid nii vaadata, kas saaksid mõnes sulle sobivas välisriigis soetada ehk suurema kodu kui koduriigis võimalikuks osutub. Eestis saab keskmise aastasissetulekuga osta näiteks umbes 170-ruutmeetrise maja, Türgis ja Mehhikos kaks-kolm korda suurema.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles