Asjaarmastajad teevad kodustel viimistlustöödel sageli ühe väga rumala vea (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Miskipärast on kujunenud nii, et kodu omal käel remontivad inimesed kipuvad siseviimistluse tegemisel üht olulist punkti tarbetuks ja tühiseks pidama.

Väga sageli leitakse nimelt, et kruntvärv on seinte värvimisel täiesti kasutu etapp, mis ei anna värvimistöö tulemusele ja kvaliteedile mitte midagi juurde. See pole mõistagi sugugi tõsi, kirjutab House Beautiful. 

«Võiks öelda, et kruntvärv on viimistluse juures isegi kõige olulisem etapp,» sõnab värviekspert Gareth Hayfield. Kruntvärvil on kolm ülesannet: see hoolitseb selle eest, et värv tõesti seina külge püsima jääks, see tasandab seinapinda ja kolmandaks annab põhja sinu valitud värvile, mistõttu värvimistöö tulemus jääb rikkalikum ja säravam.

Samas on kindlasti oluline valida värvitavale pinnale sobiv kruntvärv - sobiva aitab iga korraliku värvipoe teenindaja sul kindlaks teha. Hayfield julgsutab inimesi üldse rohkem värviosakondades teenindajatega nõu pidama, sest nad oskavad sageli soovitada värve ja muid töövahendeid, mille peale asjaarmastajast kodurenoveerija lihtsalt ei tule. 

Kindlasti tuleb kruntvärvi kasutada ka puidu puhul - seal loobuvad inimesed sellest eriti ekrgekäeliselt, kuigi ei tohiks. Oma sobiv kruntvärv on ka tellisele, kivile, metallile ja betoonile.

Kindlasti järgi kruntvärvi pealekandmisel tootja juhist. Siis on kindel, et töö õnnestub. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles