Uuringu järgi jätab millenniumipõlvkonna koristusrutiin soovida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Y-generatsioon tõesti ei hooli koristamisest.
Y-generatsioon tõesti ei hooli koristamisest. Foto: Pexels / CC0 Licence

Millenniumilapsed ei leia aega koristamiseks, küll aga leitakse vahendeid kodukoristaja palkamiseks.

Y-generatsioon ehk ajavahemikus 1979-2001 sündinud põlvkond on tuntud oma uumeelsuse, ambitsioonikuse ning taevasse kõrguvate eesmärkide poolest. Tiheda graafiku ning kiiretempoliste tegemiste kõrval jääb neil aga paratamatult vähe aega oma kodu koristamiseks, mistõttu haaratakse üha enam kodukoristaja abikäe järele.

Ameerika ettevõtte Hillarys 2000 inimese seas läbiviidud uuringu järgi on ühel millenniumilapsel viiest isiklik koristaja juba olemas, vahendab idealhome.co.uk. Koduabilise palkamispõhjuseks märkisid millenniumilapsed ülekaalukalt aja puudumise. 38 protsenti tunnistas, et kasutavad koristusteenust, kuna neil endil lihtsalt puudub igasugune koristamissoov. Suurema palga korral palkaks 42 protsenti millenniumilastest endale samuti ühe.

Kodu korrashoid ning kodutööde jaotamine on uuringu järgi probleemiks koguni 54 protsendil majapidamistest. Tülid ja arusaamatused on nendel puhkudel peamiseks põhjuseks, miks koristaja tööle võetakse. Iganädalasteks koristustöödeks leiab aega paraku vaid 15 protsenti millenniumilastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles