Väga nutikas nipp päästab lumerookimise vaevast (5)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Lund üha sajab ja paljudel on lumerookimisest lootusetult kõrini. Õnneks on nutikad inimesed leidnud lahenduse, kuidas end selle tüütu tööga vaevama ei peagi.

Tänavune talv on küll absoluutselt imeline, aga paljudele eestlastele tundub, et viimasel ajal keerleb kogu elu lumerookimise ümber: sellega tuleb arvestada hommikusel kodust väljumisel ja siis, kui pärast sajurikast päeva koju tuled. Kogu ilu kõrval muutub pidev lumelabida taga elamine pikapeale siiski pisut tüütuks. Mida teha?

Portaal The Spruce jagab hüva nõu ja head nippi, mis tõepoolest toimib, kui kohe kuidagi enam lume kühveldamisega tegeleda ei viitsi. 

Selleks tuleb enne lumesadu kõik tähtsamad-vajalikud käigurajad aias katta koormakattega. Koormakate on hästi libisev ja ei võta lund enda külge kinni. Sajujärgselt ei ole vaja teha muud, kui koormakatted ühte kohta kokku lohistada ja lumest tühjaks raputada. 

Olenevalt puhastatava ala suurusest võib katteid küll üsna mitut vaja minna, kuid kahtlemata on see kiirem ja lihtsam meetod kui tööpäeva hommikul enne kodust lahkumist lumelabidaga vehkima hakata. 

Ajutisteks hingetõmbepausideks kõlbab ju küll.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles