Kolm asja, mis ühes tavalises kodus pidevalt inimeste tervist rikuvad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Tasub oma majapidamine kriitilise pilguga üle vaadata: ega seal ei leidu asju, mis tasapisi tervist kahjustavad?

Portaal Reader´s Digest on välja toonud kolm asja, mis oma kodus regulaarselt üle tasuks vaadata, et need tervist mõjutama ei hakkaks.

Õhksoojuspumba filtrid

Kui ühtäkki täiesti tühjast kohast allergiliseks muutud ja nohu saad, on käes täiesti viimane aeg õhksoojuspumba filtrite puhastamiseks. Selleks ajaks, kui nende saastumise tase päris tõsiselt tervist mõjutama hakkavad, on need juba väga räpased ja võivad varem või hiljem rikkuda ka pumba töö ning kehvemal juhul tulekahjugi tekitada.
Puhastamata filtritesse koguneb tolm ja hallitus, mida pump töötades kogu aeg toaõhku laiali paiskab. Paljudel väljendub saastunud toaõhus elamine allergia näol. 

Vana tolmuimeja

Vana puhastamata tolmuimeja on tervisele kahjulikum kui tolmu imemata jätmine. Kuigi iga tolmuimeja viskab osa tolmu ja bakteritest õhku, teevad vanemad mudelid palju rohkem kahju kui uuemad. 
Tolmuimeja, mida kasutad, peaks kindlasti olema varustatud kaasaegsete HEPA-filtritega ning tolmuimejat tuleks regulaarselt üleni puhastada.

Külmikuriiulid

Kuigi silmale nähtavat mustust ei pruugi külmikuriiulitel ollagi, tuleb neid ikka regulaarselt puhastada, sest silmale nähtamatud bakterid võivad pesitseda ka puhtana tunduvatel pindadel.
Eriti suurt tähelepanu tuleb pöörata sahtlitele ja riiulitele, kus hoiustad toorest liha või mune.
Puhastamata riiulid saastavad toitu ja nii suureneb tõenäosus saada endale oma kodusest külmkapist korralik toidumürgitus. 
Külmkapi võiks kergelt üle käia kord nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles