Fotod: Tartu ühes hinnatuimas linnajaos ootab elanikke midagi tõeliselt ainulaadset

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Korter Supilinna ja Tartu kesklinna piiril võlub oma ainulaadsuse ning pika ajalooga. 

1912. aastal kerkinud palkhoones paiknev korter ootab uut pererahvast, kellega kodusoojust jagada. Huvitavate lahendustega korter kannab endas nii möödunud aegade hiilgust kui ka tänapäeva mugavust ja kvaliteeti.

Foto: KV.EE

Kolmetoaline kõrgete lagedega korter, üldpinnaga 69,4 ruutmeetrit, on läbi maja planeeringuga. Korteri juurde kuulub lisaks ka ruumikas keldriboks, üldpinnaga 15,5 ruutmeetrit, ning 8,4-ruutmeetrine rõdu.

Foto: KV.EE

Korteri siseviimistluses on kasutatud traditsioonilisi naturaalseid materjale. Algupärane ahiküte on siin aga keskkütte vastu välja vahetatud. 

Foto: KV.EE

Kortermaja trepikoda ja sisehoov on suletud - 2161 ruutmeetri suurusel kinnistul hoolitseb privaatsuse eest sinna paigaldatud piirdeaed, millele omakorda pakub tuge ajalooline linnamüür. Mudilaste rõõmuks on hoovi ka eraldi mänguväljak rajatud.

Foto: KV.EE

Muuseas, mõnusa atmosfääriga korter paikneb Tartu vanalinna muinsuskaitsealal. Kui arvad, et oled leidnud kodu endale ja oma perele, uuri pakkumise kohta SIIT veidi lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles