Fotod: Eesti ehitis kogub veebis ülemaailmset tähelepanu

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Eestlaste ehitatud hoone kogub oma silmatorkava arhitektuurilise lahendusega ülemaailmset tähelepanu.

Lõuna-Eestis Vastseliinas valmis hiljuti 14. sajandist pärit Vastseliina linnuse juurde kaunis hoone, mille loojateks on KAOSe arhitektid. 

Foto: inhabitat.com

Maja on tervikuna nii hästi õnnestunud, et saab üleilmset tähelepanu, teiste hulgas on ehitise ära märkinud näiteks loodussäästlikku ehitust ja siskejunudust propageeriv portaal Inhabitat, kus maja kiidetakse sellepärast, kui hästi see linnusevaremetega kokku sulandub.

Foto: inhabitat.com

Terasplaatidega kaetud ehitis on väga minimalistlik nii seest kui väljast ja sobib seepärast suurepäraselt ümbritsevasse ajaloolisesse keskkonda.

Foto: inhabitat.com

Ehitise põhiliseks inspiratsiooniallikaks ongi vana linnus, mis ehitati Vastseliinasse juba 1353. aastal. See on läbi aastasadade olnud populaarne palverännakute sihtkoht ja just palveränduritest on inspireeritud maja interjöör: tingimused on seal üsna askeetlikud, visuaalselt suurepärases kooskõlas keskajaga. 

Foto: inhabitat.com

Tegemist on kahtlemata vaatamisväärsusega, mida tasuks külastada ka kõigil eestlastel: see on suurepärane näide sellest, kuidas sobitada omavahel ajalooline vaatamisväärsus ja kaasaegne arhitektuur. 

Vaata Inhabitati kajastust SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles