Paljud arendajad on uued ehitusprojektid külmutanud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõud väheneb, ent ruutmeetrite hinnad tõusevad.
Tööjõud väheneb, ent ruutmeetrite hinnad tõusevad. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ülekuumenenud kinnisvaraturg võib pikemas perspektiivis kinnisvarahindu veelgi kergitada.

Eesti kinnisvaraturg sõltub suurel määral pealinnast ning vastupidi. Möödunud kuul maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 1932 eurot, mis on 6,5 protsenti kallim kui aasta tagasi samal ajal. Sealjuures tehti 1166 ostu-müügitehingut, mis on neli protsenti vähem kui detsembris ja ka mullu jaanuaris.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul jäi eelmise kuu tehingute arvu kahanemine statistilise vea piiridesse ja suuremat langust oodata pole. Küll aga võib valitsev tööjõupuudus ning selle kallinemine tulevaste kodusoetajate rahakotist veidi suurema tüki ampsata kui praegu.

«Tänu ehitussektori tööjõupuudusele on paljud arendajad uute projektide ehitamise külmutanud. Ehitusel küsib ka koristaja vähemalt keskmist palka ja niimoodi on raske plussi jääda. Pikas plaanis võib tööjõu kallinemine ja uute arenduste vähenemine hinda kõrgemaks mõjutada,» rääkis Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles