Maakler: laulva revolutsiooni lapsed hoiavad turgu aktiivsena

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on soodne aeg müüa kinnisvara.
Praegu on soodne aeg müüa kinnisvara. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Laulva revolutsiooni lapsed hoiavad kinnisvaraturgu aktiivsena, mistõttu on kodu müüki planeerivatel inimestel praegu vägagi soodne aeg oma kinnisvara turule paisata.

Domus Kinnisvara Elva ja Nõo valla piirkonna maakler Janar Saviiri sõnul on praegu on väga soodne aeg kinnisvara müümiseks. Nõudlus ületab pakkumise ning aastatel 1987–1991 sündinuil on järjest suurem vajadus isikliku kodu järele. 

«Põhiliselt on kinnisvara hetkel soetamas niiöelda laulva revolutsiooni lapsed, kellest on saanud lapsevanemad ning on tekkinud vajadus oma kodu järele. Usun, et seesamune fakt hoiab hetkel kogu Eesti kinnisvaraturgu aktiivsena veel mõnda aega,» tõdes Saviir.

Ostuhuviliste soosingud

Saviir märgib, et inimeste silmis mängib üha suuremat rolli kõrvalkulude summa ning ka ühistuliikmete aktiivne tegutsemine. Korterite puhul on oluliseks kommunaalmaksed, elamute puhul aga soojapidavus ja küttesüsteemide efektiivsus. Lisaks sellele veel vundamendi ning katusekatte seisukord.

«Kui perekond võtab pangalaenu oma kodu ostmiseks, siis on ta pigem nõus iga kuu maksma 50 eurot suuremat laenumakset, kui väga suurt küttearvet renoveerimata küttesüsteemi või soojustamata elamu näol,» märkis Saviir.

Inimeste korterivalik sõltub tema sõnul üldjuhul kahest asjaolust: laenuvõimest ning ehituslikest oskustest.

«Kui pank on ostjale laenu andmiseks range limiidi ette andnud, tuleb leppida pigem kehvemas seisukorras korteriga, sest need on odavamad,» rääkis Saviir. Kui aga käepärast peaks olema mõni kuldsete kätega ehitaja, kes odavalt ja meelepäraselt tulevase kodu korda teeb, otsitakse tihtipeale ka veidi kehvemas seisus kortereid.

Loe rohkem Domus Kinnisvara blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles