Väga võigas: hallituserohke koht meie kodus, mida inimesed puhastada ei taipa

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kuigi võid arvata, et sinu kodu on eeskujulikult puhas, leidub väga paljudes elamistes hallitust ühes väga eemaletõukavas kohas: külmiku küljes. 

Pole parata, et igale punktile oma kodus ei oska koristamise käigus lihtsalt tähelepanu pöörata. Nii võib aga juhtuda, et teatud kohtades hakkab vohama hallitus, mis on tervisele kahjulik, vahendab portaal The Spruce.

Üks selline koht, mille puhastamisest inimesed mööda vaatavad või mida liiga harva ja pealiskaudselt puhastatakse, on külmkapp. Ometi puutub see päevast päeva kokku potentsiaalse hallitusetekitaja, toiduga. 

Külmikusse ja selle ustele koguneb aja jooksul toidupritsmeid ja niiskust, mis tekitab hallitust. «Külmikuid küll puhastatakse, aga inimesed teevad seda tihti liiga pealiskaudselt,» räägib koristusettevõtte Go Cleaners omanik Harriet Jones.

Pealiskaudse kraamimise järel jääb hallitus siia-sinna ikka alles ning toiduga kokku puutudes kahjustab see läbi toidu meie tervist. 

«Oluline on iga kord koristades riiulid külmikust välja võtta ning puhtaks pesta. Üle tuleb käia ka uksetihendid ja uksed ise,» juhendab Jones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles