Teadlased panevad südamele: inimesed võiksid oluliselt tihedamini oma rätikuid pesta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tihti sina oma rätikuid pesed?
Kui tihti sina oma rätikuid pesed? Foto: Shutterstock

Selleks, et eluvaim sees püsiks ja ihutervis raudne oleks, tasub oma käte- ja saunarätikuid senisest tihedamini puhastada.

Inimeste elulaad ning arusaam hügieenist on erinev. Mõni peseb iga nädala tagant oma rätikuid, teine venitab noorkuust täiskuuni oma pesuprotseduuridega. Üks mis kindel - teaduse vastu ei saa. 

Kui varem soovitati saunarätikuid reeglina iga kahe kuni kolme nädala tagant pessu visata, siis nüüd ei ole teadlaste sõnul selline toimimisviis enam piisav, hoopis kaugel sellest. Värsketest uuringutest selgub nimelt, et kõige efektiivsema tulemuse saab juhul, kui pesta iga kolme kasutuskorra järel oma rätikuid, vahendab mydomaine.co.uk. Kolme korra reeglit tasub eriti hoolikalt käterätikute korral järgida.

Teadlaste sõnul hävitab selline metoodika miljoneid rätikule kinnitunud naharakke ning säästab rätikut ebameeldivasst kopituslõhnast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles