Sisekujundaja: vaiba valik keerleb peamiselt materjali ümber

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiba valimise ABC.
Vaiba valimise ABC. Foto: Shutterstock

Põrandakatete valimine võib kirjus virr-varris üsna keeruliseks osutuda, õnneks teab sisekujundaja Elyza Brillantes paari pidepunkti, millest vaiba otsingutel alustada.

Mida suurem valik, seda väiksem on reeglina inimese otsustusvõime. Poodides olev lai valik teeb silme eest kirjuks ning muudab ka otsustamise mõnevõrra keerulisemaks. 

«Inimesed teavad, et nad vajavad uut vaipa, ometigi ei oska nad seda valida või ei ole hingega asja juures,» ütles Ameerika sisekujundaja Elyza Brillantes väljaandele realsimple.com. Brillantes jagab kolme mõttekohta, mis vaiba valimisel kindlasti abiks on.

Materjal, materjal, materjal

Kuna kvaliteedilt ei tohi järeleandmisi teha, soovitab sisekujundaja esmalt uurida erinevate materjalide ja nende saadavuse kohta. Materjale ning nende omadusi uurides on inimestel reeglina pool ostust juba tehtud. «Ennast harides langeb koduomanikel üldjuhul väga suur koorem õlgadelt ning otsustamisprotsess kulgeb selle võrra hõlpsamalt,» märkis Brillantes.

Ka neutraalsus võib toimida

Vaibast ei pea sõltuma ülejäänud ruumi värvikava, sisustus ega ka kujundus. Sisekujundaja sõnul ongi teinekord hea, kui mõni neutraalsem detail pilkupüüdvate esemete kõrval tasakaalu loob. «Neutraalsed asjad on ju ajatud,» märkis sisekujundaja lisaks.

Mõtle sellest kui investeeringust

Brillantes leiab, et vaip on pikaajaline investeering, mida ei saa soetada ilma täieliku veendumuseta. Naine soovitab väiksemagi kõhkluse tekkides korraks veel järele mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles