WC-poti puhastamiseks ei tohi tegelikult harja kasutada (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Pea igas majapidamises kasutatakse tualeti puhastamiseks spetsiaalset harja, kuid nüüd selgub, et see on väga halb lahendus.

The Guardian kirjutab, et potihari pole sugugi ainus ega ülepea parim viis poti puhastamiseks. 

Koristusekspert Aggie MacKenzie ütleb, et tema ei luba oma majapidamisse mitte ühtegi sellist harja. «Mul tulevad ainuüksi neile mõeldes judinad peale. Ilmselt seetõttu, et olen neid oma tööelu jooksul nii palju näinud. Ma ei suuda neid taluda: jõledad esemed,» sõnab ta.

Hügieeniekspert Sally Bloomfield on nõus: harjad on tema sõnul täiesti ebahügieenilised ja ettekujutus, et sellega nühkides saab pott puhtaks, olevat äärmiselt petlik.

Peamine probleem on harja hoidikutes: nende põhja koguneb must vesi, kus bakterid jõudsalt arenevad. Mitte keegi ei puhasta harja ja hoidikut nii tihti, et bakterid seal vohama ei pääseks. 

Potiharja võib ekspertide sõnul kasutada igapäevaselt kiireks poti puhastamiseks, aga kui vannituba koristad, tuleks sellele igal juhul eelistada korralikku kareda poolega käsna ja paari kummikindaid: nii saab pott päriselt hügieeniliselt puhtaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles