Maaklerid: koduotsijate mentaliteet on muutunud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Maaklerite sõnul on koduotsijate mentaliteet muutunud - ülekuumenenud kinnisvaraturu valguses tehakse liialt ennatlikke järeldusi ja otsuseid.

Koduotsija muutub ühes kinnisvaraturul toimuvaga. Mõlemad on omavahel pöördvõrdelises seoses ning mõlemad peegeldavad üksteist. Praegune olukord kinnisvaraturul on aga maaklereid pead vangutama pannud - konkureerivad huvilised ei söenda reeglina isegi korterit inspekteerima tulla ning langetavad oma ostuotsuse ülepeakaela.

Maaklerid nimetavad seda klientide võidujooksuks ajaga, kus teiste huviliste hirmus üritatakse müüdav elamispind, saagu mis saab, endale krabada, vahendab realestate.usnews.com. Olulistele ülevaatustele ja kohtumistele saadetakse ajapuudusest üldjuhul kas mõni pereliige või volitatud inimene. See aga ei anna tulevasele koduomanikule täielikku ülevaadet tulevasest kodust ja selle seisukorrast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles