Fotod: väärika ajalooga Kadrioru majas pakutakse omaette kunstiteost müügiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Kadrioru muinsuskaitsealal paiknevas ajaloolises puitmajas pakutakse üht tõeliselt silmapaistvat pärli müügiks.

Müügisolev korter, üldpinnaga 174,4 ruutmeetrit, kulgeb läbi kolme korruse ning peidab endas sajanditepikkust ajalugu ning väärikust. Targa maja põhimõttel renoveeritud maja on kahtlemata selle kandi üks silmapaistvamaid.

Foto: KV.EE

Poska 53 maja on tunnistatud 2012. aastal kõige paremini restaureeritud kultuurimälestiseks ning jääb lisaks Kadrioru miljööväärtuslikule alale ka muinsuskaitse piiresse. 1880. aastate lõpus kerkinud eramu jagati 1964. aasta kapitaalremondi käigus korteriteks. Selline ruumijaotus on tänase päevani osaliselt säilinud.

Foto: KV.EE

Elamu rekonstrueerimisel, aastal 2012, jälgiti Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti poolt väljastatud muinsuskaitse eritingimusi ning säilitati võimalikult suur osa originaalsest hoonest. Uuenduskuuri käigus paigaldati hoonele ka targa kodu süsteem.

Foto: KV.EE

Neljatoaline korter vaimustab lisaks oma pikale ajaloole ka erakordselt silmapaistva sisuga. Põnevad sisustusvalikud ning kaasaegsed lahendused loovad imetabase koosluse, mis püüab pilke ilmselt aegade lõpuni. 

Foto: KV.EE

Maja hoov on korterite vahel jaotatud mõttelisteks osadeks. Hoovist leiab lisaks parkimisplatsid, panipaikade ruumi ning mänguväljaku lastele.

Foto: KV.EE

Uuri ahvatleva pakkumise kohta SIIT veidi lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles