Koduomanikel on aeg tuntud aknapesumeetod kõrvale heita

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Paljud koduomanikud kasutavad tänase päevani seda klassikalist aknapesu kombinatsiooni - akende huvides tasub sellele lahendusele selg pöörata.

Klassikaline aknapuhastus on käinud käsikäes äädika, vee ja ajalehe paberiga. Asjatundjate sõnul on aga paras aeg see vanaemadeaegne tarkus peast heita ning aknapesu taas kaasaega tuua.

Äädika-vee lahuse retsepti võib südamerahus veel sahtlis alles hoida. Üks, millest tuleb loobuda, on ajalehe paber, vahendab goodhousekeeping.com.

Vana hea ajaleht imab küll niiskust, ent määrib seejuures aknaid. Trükimust kandub mööda puhastatavat klaaspinda laiali ning aken paistab ka pärast pesu tuhm ja määrdunud. Ajalehe asemel tasub muretseda seega üks kvaliteetne mikrofiibrist lapp, mis ei kriimusta ja ei jäta ka inetuid triipe. Mis veelgi parem - mikrofiibrist lapid suudavad endasse imeda kolm korda rohkem niiskust kui tavaline paber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles