Väga sage viga, mida inimesed nõudepesumasina kasutamisel teevad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Selleks, et kodumasinad sind hästi teeniks, tuleb neid korralikult hooldada. Paljud nõudepesumasina omanikud teevad aga selle kasutamisel ühe hooletusvea.

Kui nõudepesumasin kehvasti peseb, ei ole probleem suure tõenäosusega masina kehvas kvaliteedis, vaid hoopis omaniku laiskuses: nagu iga asi, vajab seegi hooldust, kirjutab portaal Today Home.

Kui masin on pikemat aega puhastamata, ei lähe nõud enam puhtaks. Et nii ei juhtuks, tuleb seda regulaarselt läbinisti puhastada. Siis on pesukvaliteet parem ja pole vaja muretseda ka masinas vohama hakkavate bakterite pärast. 

Põhjalikult tuleks nõudepesumasinat pesta kord kuus. Selleks tee nii: 

  • Puhasta filtrid, tiivikud ja äravool.
  • Pane pesumasina ülemisele restile nõudepesumasinakindla anumaga söögiäädikat. Pane pesumasin pikema kuuma vee programmiga tööle. See peseb masina puhtaks ladestunud rasvast.
  • Puista masina põhja soodat ja pane masin tööle lühema kuuma vee programmiga. See annab masinale eriti värske ilme, võtab ära halvad lõhnad ja eemaldab veeplekid.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles