Hooaja moejooned toovad kodudesse tähed ja ookeani

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sisustustrendidega kaasas käimine ei eelda alati suuremahulist remonti - hooaja moejooni saab ka pisikeste detailide näol oma koju tuua.

Trendid tulevad ja lähevad, ent mood ja stiilitaju jääb. Mõned trendid üritavad juba teab mitmendat korda ennast meie koduuste vahelt sisse pressida. Hansaposti kodukaupade tootejuht Kristel Türk tutvustab viit trendisuunda, millest kodust värskenduskuuri plaanides võiks joonduda.

Inspiratsioon öisest taevast

«Kõik, millel peened vihjed astronoomiast, tähtedest, tähtkujudest, galaktikast või tähetolmust, on trendikaks valikuks nii moes kui sisekujunduses,» märkis Türk, kes soovitab hoida silmad lahti lihtsa vormiga klaaside, valgete või siniste taldrikute osas.

Narmad

Narmad on alanud aastal Türki sõnul taas trendilistis. Narmad kardinate ääres, patjadel kaunistuselemendina, samuti lampide ja ka peeglite ääres toovad sisustusse boheemlaslikku retrohõngu ning muudavad iga toa pisut mängulisemaks.

Ideed ookeanisügavusest

«Mere temaatikast lugupidavad kodusisustajad saavad sel aastal rõõmustada, sest sisekujundussoovitustest leiab erinevaid sinakasrohelisi merelisi toone,» rääkis Türk. Moes on ka mereasukatest inspireeritud esemed, näiteks ümara kammkarbi-kujuga mööbel, merekarbikujulised seebialused ja kalakujulised kööginõud.

Ebakorrapärased vormid

Tavapäraselt nurgelisse tuppa aitavad pehmust tuua voolujoonelised vormid, kurvikad ja lainelised kujundid. «Pane kandilisele lauale suur ja pehmelt voogav serveerimisalus või soeta taldrikud, mille pind pole korrapäraselt tasane,» soovitas Türk. Ebakorrapäraselt ja orgaaniliselt kulgevad jooned on mängulised ja mõjuvad ühtaegu nii trendikalt kui ka naiselikult.

Geomeetriline vorm

«Geomeetrilised mustrid hakkasid trendihoiatustes end näitama juba mõned aastad tagasi ning ka alanud aastal ei kao kolmnurgad, heksagoonid ja origami kuhugi, seletas Türk. Tema sõnul on geomeetrilised mustrid vaheldusrikkad ja ajatud ning sobivad erinevat stiili sisekujundusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles