Fotod: kaks põlvkonda elavad edukalt koos modernses tillukeses korteris

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: treehugger.com

Kas kujutad ette, et jagaksid kodu enda või kaaslase vanematega? Aga üks paar teeb seda väga edukalt, pealegi veel äärmiselt tillukeses kodus. Ja vabatahtlikult. 

Ühes Hong Kongi 42-ruutmeetrises korteris elavad koos kaks põlvkonda: noorpaar, nende papagoi, üks ämm ja tema kass. Kuigi elustandard lubaks ka suuremat kodu, ei tunne ükski kolmest selle järele mingit vajadust, vahendab TreeHugger.

Foto: treehugger.com

Euroopas ja Ameerikas on mõte vanematega kooselamisest üsna võõristav, seda ei tehta enamasti ka siis, kui elujärg lubaks hankida korraliku suure kodu või mitme pere elamu. Aasias on asjad aga teised ja vanema põlvkonnaga kooselamine täiesti tavaline. 

See perekond siin tuleb asjaga aga eriti hästi toime ja seda hoolimata väga pisikesest pinnast. Võtmeks on sisearhitektuuristuudio Sim-Plex suurepärane töö korteri kujundamisel: siia on väga hästi ära mahutatud kõigi pereliikmete vajadused.

Foto: treehugger.com

Korter on kujundatud nii, et nii abielupaaril kui ämmal on piisavalt privaatsust. Samas on napile pinnale ära mahutatud ka ruum, kus saab ühiselt aega veeta. Korteris on kasutusel lükanduksed ja mitmeotstarbeline mööbel, mida vastavalt vajadusele saab kokku ja lahti võtta.

Foto: treehugger.com

Korteri kujundamisel on mõeldud ka papagoile ja kassile. Papagoil on oma kindel koht paari magamistoas, kassile on mööblisse kavandatud aga mitmeid põnevaid käike ja mugavaid lesimiskohti.

Foto: treehugger.com

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles