Maakler annab nõu: ostjaid tuleb kohelda oodatud külalistena

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pindi Kinnisvara maakler Jaak Eller soovitab kodu müümisel hoida puhtust ning kohelda ostjaid kui oodatud külalisi.

Kodu soetamine on protsess, millest võib sõltuda kogu elu. See otsus ei tule uisapäisa, samuti ei tule see kellelegi kergelt.

«Kodu soetamine on äärmiselt mitmetahuline protsess, kus matemaatika vaheldub emotsioonidega ning lõpliku otsuse tegemisel võetakse arvesse ka müüja elukombeid, korraarmastust ja suhtumist külalistesse,» selgitas Eller.

Kui aga ostja on arvestanud korteri soetamisel kapitaalremondiga, mille käigus lõhutakse kõik välja ning alles jäävad vaid neli seina, pole emotsioonidel Elleri sõnul erilist kaalu. «Kui aga plaanitakse võimalikult väikeste kuludega teise perekonna kasutuses olnud pinnale elama asuda, tuleb teha sarnaseid ettevalmistusi, nagu tuleksid oodatud külalised – toad puhtaks kraamida ja luua mõnus ning hubane olustik,» seletas Eller. Nurgas vedelevad tühjad õllepudelid või pesemata sokid on tema meelest kordi suuremad tujurikkujad, kui pisike pragu laekrohvis või puuduv põrandaliist.

Kuidas võõrustada ostjaid?

  • korista toad;
  • köök on kodu süda – pese kõik nõud puhtaks ja puhasta tööpinnad;
  • pane lohakil riideesemed kappi:
  • tuuluta korterit;
  • pane lauale värskeid puuvilju ja küpsiseid;
  • paku külalistele teed või kohvi;
  • ära kiirusta, ole külalislahke ja viisakas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles