Inimesed teevad pesuaine masinasse lisamisel tihti ühe suure vea (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kuigi sa tõenäoliselt arvad, et oskad pesu pesta nagu professionaal, selgub, et suur osa inimestest teeb pesu pesemisel ühe suure vea. 

Koduportaal Good Housekeeping kirjutab nimelt, et enamik pesumasina kasutajatest ei oska pesuainet õigesti doseerida. Seda pannakse kas liiga vähe või liiga palju, rohkem kiputakse sellega siiski liialdama kui koonerdama.

Puhastusekspert Carolyn Forte ütleb, et pesuvahendi õigesti doseerimiseks tuleb lihtsalt võtta mõni hetk ja teha endale selgeks, missugune pesukogus missugust hulka pesuainet vajab, samuti tuleb tähelepanu pöörata pesu määrdumisastmele. Paljud seda aga ei tee, selle asemel lihtsalt oletatakse. 

«Pole vahet, kas kasutada liiga palju või liiga vähe vahendit, halb on see igatpidi. Liiga suur hulk pesuvahendit tähendab, et see jääb kangasse ja riided ei tundu puhtad,» ütleb Forte.

Seepärast tasub pesuaine doseerimise kunst endale korralikult selgeks teha: võta arvesse pesu kogust ja määrdumise astet ning vaata seejärel pesuaine tootja pakendilt, kui palju pesuainet pesukorrale lisama pead.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles