Valgete köökidega käib kaasas üks väga vähe räägitud probleem

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Võid kindel olla, et seda infot ei kuule sa ühegi inimese käest, kes oma koju valge köögi soetanud. Miks peakski keegi tahtma tunnistada, et on oma valikuga ehk pisut alt läinud, eks.

Valge köögimööbel on jätkuvalt väga menukas, kuid sellel on suur miinus, millest väga vähe räägitakse, vahendab portaal House Beautiful.

Nimelt on valgel mööblil, olgu see täispuidust või muust materjalist, kombeks aja jooksul kollakaks tõmbuda. Ja kollakasvalget köögimööblit ihaldavad endale paraku palju vähemad kui päris puhast valget. 

Selleks, et mööbel kollaseks ei tõmbuks, tuleb seda vastavalt töödelda, aga enamik koduomanikest ei ole sellega kursis, seepärast ei osata vastavat töötlust küsida ka mööbli tootjalt ja nii mõnigi neist seda vaikimisi ei paku.

Selleks, et kolletumist mööbli edasisel kasutamisel maksimaalselt vältida, tuleks kööki kavandades alustuseks jälgida, kui palju päikesevalgust su kööki langeb ja kuhu see täpsemalt ulatub. See annab paremat aimu sellest, milline võiks olla mööbli paigutus, et päike valgele liiga tegema ei pääseks.

Kui paigutust nii valida ei saa, aga valget kööki ikka tahaks, ei tasu veel meelt heita: väga palju annab ära teha ka kardinate ja ruloode kasutamisega. 

Muidugi ei saa valge mööbli miinuste puhul üle ega ümber ka tõsiasjast, et see vajab väga palju puhastamist. Esialgu võib see tunduda lihtne töö, kuid tegelikult on pidev uste poleerimine päris tüütu töö, seda eriti siis, kui köök on suuremat sorti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles