Sunluna Trade teeb teie vanast katusest uue

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sunluna Trade OÜ

Kui katusel on sammalt või lehti, näha on roostet ning värv hakkab tuhmuma, siis on õige aeg hoolduseks. Korrapärane hooldus pikendab katuse eluiga isegi kümneid aastaid. Lisaks näeb korrastatud ja puhas katus ilus välja.  

Sunluna Trade on spetsialiseerunud töödele, mis pikendavad katuse eluiga ning keskendub peamiselt katuste pesule, värvimisele, sambla eemaldamisele ning vihmaveesüsteemide puhastamisele. Talveperioodil tegeletakse ka katustelt lumekoristusega ning ohtlike jääpurikate eemaldamisega.

Regulaarne hooldamine on täpselt sama oluline nagu õige katusematerjali valik ja professionaalne paigaldus, rõhutab ettevõtte juht Hetteri Haabma ning soovitab katust põhjalikult hooldada iga viie aasta tagant. Iga kliendi maja katus on rätsepatöö, räägib ta ning selgitab, et enne hooldustöödega alustamist käib ettevõtte spetsialist kohapeal, hindab katuse seisukorda ning teeb kliendile personaalse pakkumise.  

Sunluna Trade meeskonda kuuluvad pikaajalise kogemusega kvalifitseeritud spetsialistid ning hooldustöödeks kasutatakse kvaliteetseid Tikkurila pesuvahendeid ja kõrgsurvepesureid. Ettevõttel on laiaulatuslik klientide võrgustik ning lisaks arvukatele eramajadele on hooldatud selliste väärikate hoonete katuseid, nagu näiteks Ammende villa Pärnus, Hotell London Tartus ning Taagepera loss Valgamaal.

Miks katus vajab hooldust?

Roostetamine

Kui katus on must, näiteks kaetud okste või lehtedega, siis on pind märg ning hakkab roostetama. Määrdunud katus kiirendab taimkatte (nt sammal, samblikud) teket. Selle tulemusel vananeb katusematerjal kiiremini, mis omakorda võib kaasa tuua veelekked ning vajaduse katust parandada.

Regulaarne põhjalik kontroll

Katuse põhjalik hooldus ei hõlma vaid puhastamist. Sunluna Trade spetsialistid kontrollivad ühtlasi üle kinnitite ja korstna ümbruse seisukorra. See on oluline, sest kahjustatud või osaliselt lahtised kinnitid põhjustavad lekkeid, vesi tungib katuse all olevasse puitkonstruktsiooni ja mädandab puitu ning seega on ka korrosiooni tekkimise oht suurem. Sunluna Trade meeskond on õppinud Tikkurila, PPT Dure Oy, Monier’i,RUUKKi ja Karu Katuse kvalifitseeritud spetsialistide käe all.  

Foto: Sunluna Trade OÜ

Vihmaveesüsteemid

Ummistunud, määrdunud ja saastunud vihmaveesüsteemid põhjustavad külma- ja niiskuskahjustusi ning korrosiooniprobleeme. Ummistus võib tekkida ka maa alla minevatesse torudesse, seega on soovitatav iga kolme aasta järel teha torude läbipesu. Rooste tekkimisel sööb see ennast plekist läbi ning tulemuseks on renni lekkimine.

Sunluna Trade pakutav terviklik katusehooldus hõlmab järgmiseid teenuseid:

  • Lumekoristus katuselt – katusele kogunenud lumi avaldab konstruktsioonidele ohtlikult tugevat survet. Kui lumi hakkab sulama, siis võib see olla ohtlik nii räästa all liikuvatele inimestele kui ka parkivatele autodele. Samuti kahjustavad sulaveest tekkivad niiskuskahjud hoone konstruktsioone. Lisaks lumekoristusele tegeleb Sunluna Trade ka jääpurikate eemaldamisega.
  • Katusepesu – sammaldunud katusepinna tekitatud niiskus võib tungida läbi pragude katusekatte alla ning hakata hallitama või mädanema. Sammal ja niiskus omakorda avaldavad katusele suuremat koormust.
  • Katuse värvimine – parima tulemuse saavutamiseks on oluline valida selliste omadustega katusevärv, mis sobib kõige paremini Eesti ilmastikuga – kui talvel võib katus olla kaetud paksu lumekihiga ning suvel lõõmab kuum päike. Sunluna Trade meeskonnal on katuste värvimiseks põhjalikud teadmised ja professionaalsed vahendid. 
  • Kinnisvara ettevalmistamine - Sunluna Trade tegeleb elamispindade müügiks ettevalmistamisega.
  • Impregneerimine - hüdrofoobne kaitsev toode, mis tõrjub vett ja õlisid. Pind on peale selle kasutamist nagu uus. Seda võib kasutada poorsetel pindadel, nagu näiteks tänavasillutisel, kividel, tellistel, betoonil, krohvil, graniidil jne.
  • Fassaadid ja renoveerimine – Sunluna Trade tegeleb hoonete fassaadide soojustamise, renoveerimise, puhastamise ja viimistlusega.
  • Katusesillad ja -redelid ning lumetõkked – Sunluna Trade müüb ja paigaldab katusesildasid ja -redeleid ning lumetõkkeid.

Uuri lähemalt: www.sunluna.ee  

Copy
Tagasi üles