Veskimöldresse kerkivad väikese ökoloogilise jalajäljega majad (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elementmaja Jaapan.
Elementmaja Jaapan. Foto: Optimistic Public

Brave Capitali tütarettevõte BC Majade OÜ sõlmis koostöölepingu Happy Home elementmajade tootja HH Prefab OÜ-ga keskkonnasäästlike majade ehitamiseks Veskimöldre uuselamupiirkonda.

«Veskimöldre elamupiirkonna arendamisel oleme tähtsaks pidanud looduslähedust, kuna võimalus elada looduse keskel mõjub positiivselt nii vaimule kui tervisele. Sellest mõttest lähtudes valisime partneriks keskkonna- ja energiasäästlikud Happy Home majad, mille ehitusel on kasutatud vaid naturaalseid ja allergiavabu materjale, luues seeläbi elamutesse võimalikult tervisesõbraliku ja hubase sisekliima,» lausus BC Majade OÜ esindaja Veljo Kuusk. Ta lisas, et elukoha valimisel ei lähtuta enam ainuüksi ümbritsevast infrastruktuurist, vaid pannakse aina rohkem rõhku ka tervisesäästlikele ehitusmaterjalidele ja -metoodikatele.

HH Prefab OÜ juhatuse liikme Liisa Reesalu sõnul on Happy Home modernsed elementmajad valminud parimate arhitektide ja inseneride koostöö tulemusel. Majade planeerimisel oli idee luua keskkonnasõbralikud, valgusküllased puitmajad, mis erineks nii arhitektuurselt kui ka ehituslike tehnoloogiate poolest turul olevatest tehasemajadest. «Kõik meie majad on kõrgete lagede, suurte klaasseintega ja valmistatud tugevast, keskkonnasäästlikust ja vastupidavast ristkihtpuidust,» ütles ta.

Veskimöldresse planeeritud tehasemajade seas on neli erinevat mudelit, mis on mõeldud eksisteerima looduse keskele ning seetõttu on läbivateks materjalideks puit, klaas ja looduskivi ning naturaalsed ja allergiavabad viimistlusmaterjalid.

«Tänu nutikale materjalivalikule on kogu ehitusprotsessi ökoloogiline jalajälg väiksem kui tavapäraste ehituste puhul, aidates seeläbi kaasa võitlemisele keskkonnaprobleemidega,» lausus Kuusk, lisades, et majavaliku seas on ka Aasta Tehasemaja konkursil parima eramu tiitli võitnud maja Jaapan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles