IKEA annab aru: koduomanike sahtlitest leiab palju ebavajalikku

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA.
IKEA. Foto: Pexels / CC0 Licence/ Scanpix

IKEA värskelt avaldatud uuring võttis luubi alla koduomanike kogumisharjumused.

Igas majapidamises leidub üks «pudi-padi» sahtel, kuhu kõik üleliigne ning parasjagu kasutuna seisev kraam silme eest ära pannakse. 

Mööbligigant IKEA Suurbritannias läbi viidud uuring toob koduomanike ette jahmatavapanevad näitajad – koguni 92 protsenti koduomanikest tõdeb, et neil on kodus sahtlitäis kasutuna seisvaid asju, vahendab idealhome.co.uk. Mis veelgi enam – üks neljandik uuringus osalenuist tunnistas, et peavad ennast väikest viisi kogumismaanikuks. 

IKEA uuringu järgi hoitakse kümne küünega kinni laste mänguasjadest – 81 protsenti lapsevanematest on kimpus neile hoiukoha leidmisega. Seejuures 42 protsenti hoiab kasutuna seisvaid lelusid alles puhtalt nende sentimentaalse väärtuse pärast.

Kummalisel kombel ei suuda inimesed loobuda ka oma vanadest heliplaatidest. 78 protsenti uuringus osalejatest pigem hoiab oma poole sajandi vanused CD-d alles kui heidab need majapidamisest välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles