Sisekujundusmaailm ulatab terekäe meie mõistes üsna tavatule puuliigile

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igihaljas oliivipuu kogub populaarsust.
Igihaljas oliivipuu kogub populaarsust. Foto: Shutterstock

Kodudes tervitatakse järjest enam üht igihaljast puuliiki. Ka sisekujundajad on sellele õlipuuliste sugukonda kuuluvale puule rohelise tule andnud.

Meie laiuskraadidel ei hakka oliivipuud ilmaski lageda taeva all kasvama, küll aga võivad need end mõnusalt sisse seada päikesele avatud toanurkades. Vahemere piirkonnast pärit puuliik on asjatundjate sõnul järgmine kõva sõna inimeste majapidamistes, vahendab mydomaine.co.uk.

Päikeselembese taimena armastab oliivi- ehk õlipuu palju valgust, mistõttu võib selle suvel koos potiga ka rõdule või terrassile tõsta. Oliivipuu on vähenõudlik, ent võib hooletu ümberkäimise korral sellegipoolest manala teed minna. Tasub jälgida, et pretensioonitu puu liiga palju, aga ka liiga vähe valgust ei saaks. Pikkade kuivaperioodide suhtes leplikku oliivipuud ei tohi kindlasti üle kasta. Kastmiskordade vahel võib aga lasta selle mullal südamerahus ära kuivada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles