Unusta pesupehmendi: see lihtne nipp teeb sama töö poole odavamalt ära

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Pesupehmendi on kulukas ja selle plastpakendite koju kuhjamine ei ole kuigi loodussõbralik. Selle asemel võiksid kasutada lihtsat nippi, mis teeb pesupehmendi töö ära poole soodsamalt.

Arusaadav, et inimestele meeldivad pehmed ja õhulised saunalinad, voodipesu ja muu taoline. Aga pesupehmendit selleks tarbeks ikka kasutama ei peaks: see on kallis, ei ole tervisesõbralik ja saastab loodust plastpakenditega, kirjutab portaal TreeHugger.

Selle asemel võiksid proovida soodsat nippi. Tee nii: 

  • pese saunalinu kõigest muust eraldi ja ära kuhja masinat liiga täis. Siis on neil trumlis piisavalt ruumi ja tõenäosus, et nad väga kokku litsutud saavad, on väiksem.
  • lisa igal pesukorral loputusvahendi sahtlisse umbes poole detsiliitri jagu tavalist äädikat. See tapab baktereid ja pehmendab pesu. Kui tahad, et kangas pärast siiski hästi lõhnaks, lisa pesumasinasse ka mõned tilgad aroomiõli.

Pesupehmendajast maksaks kaarega mööda käia ka sellepärast, et Huffington Postis ilmunud artikli kohaselt tekitavad need kanga pinnale kihi, mis halvendavad rätikute imamisvõimet ja muudavad need kergemini määrduvaks. Sage pesemine omakorda kulutab kangast ja tekitab vajaduse rätikuid kiiremini välja vahetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles