Fotod: ligi 150 aastat vana maja sai väga vaieldava juurdeehituse

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: contemporist.com

Kumba leeri kuulud sina: kas usud, et vanad majad ja modernsed täiendused on ideaalne paar või leiad, et midagi sellist ei tohiks mingil juhul juhtuda? 

Austraalias Melbourne´i lähistel ehitati 1888. aastast pärit majale kaasaegne laiendus ja kontrast uue ning vana majaosa vahel on päris silmatorkav. Sellised lahendused meeldivad reeglina kas väga või üldse mitte, nii et tegemist on kahtlemata väga intrigeeriva valikuga.

Foto: contemporist.com

Vana väärikas maja sai suures osas klaasseintega laienduse, mis meenutab mõnd Los Angelese kaasaegset rannaäärset villat. Maja kuulub perele, kellele meeldib väga külalisi võõrustada, niisiis oli ruumipuudus tingimata vaja lahendada ja juurdeehitus tuli teha stiilis, mis külaliste vastuvõtmist ja majutamist hõlbustaks.

Foto: contemporist.com

Eesmärgiks oli saada tuppa palju loomulikku valgust ja hägustada piire toa ja õueala vahel. Suured aknad ja klaaspinnad toetavad selle eesmärgi saavutamsit suurepäraselt. Sisehoovis asub ka mõnus bassein ja katusealune ühes lõkkeplatsiga.

Foto: contemporist.com

Kuidas tundub, kas selline vana maja ja säärane kaasaegne juurdeehitus sobivad omavahel või ei lähe see kohe mitte?

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles