Korteriühistute üks suurimaid murelapsi peidab end tuletõkkeukse taga

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne,
Pilt on illustratiivne, Foto: Shutterstock

Päästeamet paneb korteriühistutele ning korteriühistu liikmetele südamele - kortermajades, kus keldriuks avaneb trepikotta, on väga oluline, et see uks oleks tuletõkkeuks.

Kortermajades, kus keldriuks avaneb trepikotta, on väga oluline, et see uks oleks tuletõkkeuks, vahendab Eesti Korteriühistute Liit. Keldris paikneb tänapäeval palju põlevmaterjali, nagu autorehvid ja hooajariided ning seal ei hoita üksnes moosipurke ja. See tähendab, et keldritulekahju puhul annab meile üliolulist aega juurde just seesama tuletõkkeuks.

Tuletõkkeukse tunneb ära ukse servale paigaldatud infoplaadi või kleebise järgi. Ukse tulepüsivus tähendab, et uks takistab tule, suitsu ja kuumuse levikut. Tähisel toodud numbe, kas 15, 30, 45, 60, 90 või 120 näitab mitu minutit uks oma eesmärki täidab. Reeglina sobib kortermajja 60 minutilise tulepüsivusega uks. Üks kortermajja sobilik tuletõkkeuks maksab keskmiselt 500 eurot.

Keldri tuletõkkeuksele peab lisaks olema paigaldatud ka sulgemisseade, mis kindlustab selle, et uks sulguks iga kasutaja järel automaatselt. Sulgur tagab, et tulekahju olukorras saaks uks täita oma eesmärki – takistada tule ja suitsu levikut trepikotta. Lahtisest tuletõkkeuksest tulekahju ja suitsu peatamiseks mingit kasu ei ole ja selle paigaldamiseks kulutatud raha on asjata raisatud. Tuletõkkeuksed peavad olema alati suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles