Veebis tormiliselt ringlev koristusnipp ei tööta tegelikult üldse

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Üha suurema bakterihirmuga maailmas pole imekspandav, et see nipp nii menukaks on osutunud, aga tegelikult ei toimi see üldse.

Nimelt soovitatakse juba mõnda aega oma nõudepesušvamme ja -käsnasid regulaarselt mikrolaineahjus kuumutada, sest see hävitavat nende seest täielikult kõik bakterid, kirjutab portaal Good Housekeeping.

See pole tegelikult aga üldse tõsi: jah, kuumutamine hävitab baktereid küll, ka pesukäsnadest, aga hiljuti läbi viidud uuringud tõestavad üksteise järel, et säärane švammide ja käsnade mikroahjus kuumutamine tuleb bakterite hävitamisega toime vaid osaliselt.

Tervelt 40 protsenti bakteritest elab selle kuumutamise kenasti üle ja nii ei saa kuidagi väita, et švammid mikroahjust läbi käimise järel puhtad oleksid. Kuna aga inimesed usuvad, et selline kuumutamine baktereid hävitab, kasutavad nad neid kauem kui kuidagimoodi tervislik oleks. 

Mõistlik alternatiiv sellisele mässamisele on osta endale korduvkasutatavad käsnad, lapid ja švammid, mida saab muretult pesumasinas pesta ja pikalt kasutada. See on ka oluliselt keskkonnasõbralikum lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles