Fotod: boilerit parandama läinud töömehed tegid eramaja pööningul kohutava avastuse

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Ühe eramaja pööningult tuli päevavalgele herilasepesa, mille suurus vapustas isegi paljunäinud kahjuritõrjujaid.

Kui aastaid kahjuritõrjega tegelenud Shane Jones ühte Suurbritannias Basingstoke´is asuvasse kodusse herilasetõrjet tegema kutsuti, ei osanud ta aimatagi, mis teda ees ootab. Kohapeal selgus, et pesa mõõtmed on tohutud: nii suurejoonelist ehitist pole Jones oma karjääri jooksul varem kohanud, vahendab Daily Mail.

Shane Jones herilasepesaga.
Shane Jones herilasepesaga. Foto: Shane Jones / Ridtek / SWNS / Scanpix

Pesa ümbermõõt oli mehe sõnul ligi 2,5 meetrit ja selle sees elas mehe sõnul tippaegadel ligikaudu 20 000 herilast. Kui ta pesa maha võttis, oli selles alles siiski kusagil 3000 kuni 6000 herilast.

Jonesi sõnul soosib soe ilm sääraste monsterpesade ehitamist. Ta tõdeb, et selliseid suuri pesasid õnnestub tervena näha siiski väga harva ja nii suurt polegi tema varem näinud. «See on täielik iludus,» sõnab ta.

Pesa ümbermõõt oli ligikaudu 2,5 meetrit.
Pesa ümbermõõt oli ligikaudu 2,5 meetrit. Foto: Shane Jones / Ridtek / SWNS / Scanpix

Väljakutse sai Jones kõnealusesse majja siis, kui torutöid tegema kutsutud mehed ei pääsenud ligi katuse all asuvale boilerile, sest herilased asusid neid ründama. Mehe sõnul oli pesas palju emas-herilasi, kellest igaüks võinuks eralduda ja omaette pesa luua.

Jones ennustab, et ka tänavune suvi on herilastele väga soodus, mistõttu väljakutseid saab olema ilmselt väga palju. «Kevadpühade aegu oli väga soe, herilased ärkasid palju varem kui muidu ja neil on pesaehituseks rohkem aega,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles