Väga suur miinuspool, millega oma maja ehitajad sageli ei arvesta (3)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Oma maja nullist ehitamine on unistuseks paljudele, kuid sellega käib kaasas üks üsna tugev miinuspool, millele tihtipeale mõelda ei osata.

Majaehitamisest innustunud pered ei oska sageli arvestada sellega, kui palju otsuselangetamisi selle protsessiga kaasneb, vahendab portaal Apartment Therapy.

Esiotsa võib võimalus kõik ise otsustada tunduda suisa ahvatlev, aga kui läbi tuleb mõelda iga väike samm terve eramaja ehitamise juures, muutub see üsna ruttu üsna kurnavaks.

Nii räägib näiteks hiljuti oma kodu ehitanud Ryan Vet, et otsuseid, mis tuli vastu võtta, kogunes sadu. «Sa pead läbi mõtlema kõik. Alates vuugivahe laiusest ja värvist lõpetades valgustuslahendusega,» sõnab ta.

Mehe sõnul oli vähemalt 20 otsust vaja teha köögis, valida tuli tohutu hulga tööpindade ja kapiuste värvide vahel. Ja nende maja näol ei olnud tegemist isegi täieliku eritellimusega: nad kõigest kohendasid valmislahenduse plaani õige pisut.

Vet ütleb, et nad teadsid algusest peale laias plaanis, mida nad soovivad. Nende maitsed kattuvad ja nad olid väga põhjalikult valmistunud, aga sellest hoolimata tundus keset protsessi, et iga otsus on küsitav. Oma valikute osas puudus igasugune kindlustunne.

Samas kui kõik lõpuks paika saab ja valikud osutuvad õigeteks, on rõõmu muidugi palju. Aga protsessi keskel võivad stressilained vahel siiski üle pea kokku lüüa ja suisa loobumismõtteid tekitada.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles