IKEA uuring: eestlased puhkavad peamiselt kodus

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Eestlane veedab oma puhkuse valdavalt kodus.
Eestlane veedab oma puhkuse valdavalt kodus. Foto: OPTIMIST / PUBLIC

IKEA viis Eestis läbi esimese tarbijauuringu, milles võeti luubi alla keskmise eestlase puhkamisharjumused.

Enamik Eesti elanikke puhkab üks kuni kaks korda aastas – samas sooviks koguni 29 protsenti neist kasvõi terve suve vabaks võtta ning jätkata töölainel külmematel kuudel.

Kõige eelistatum puhkusepaik on suve- või maakodu, millele järgneb reis välismaale. Puhkuse peale kulutatakse keskmiselt kuni 500 eurot ühe pereliikme kohta aastas.

«Enamik eestlasi eelistab puhata kodus või kodumaal, kuigi ka reisimine ei ole võõras,» tõi uuringu tulemusi esile IKEA Baltikumi turundusjuht Kristina Mažeikytė.

Enamik uuringus osalejates veedab oma puhkuse kodus - 38 protsenti alalises elukohas ning 21 protsenti, kas maakodus või suvilas. 43 protsenti eestlastest unistab puhkusest välismaal, kus sihtkohana eelistatakse pigem Euroopa soojemaid riike.

Suur kodus puhkamise soov on eestlasele omane, sest 60 protsendil uuringus osalejatest on oma suvila, aed või aiamaja. 80 protsenti vastanuist tõdes sealjuures, et nende suvilas või maakodus saab viibida terve suve. «Eestlased on seejuures suured piknikupidajad – 44 protsenti vastanutest täheldas, et peavad piknikku mitu korda suve jooksul,» nentis IKEA Baltikumi turundusjuht.

Samuti soovitakse puhkuse ajal rohkem iseolemise aega - vaid 16 protsenti vastanutest leidis, et saavad terve puhkuse aja iseendale pühendada. 24 protsenti tõdes sealjuures, et isiklik aeg on viimastel aastatel nullilähedaseks jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles