Korteripakkumiste hinnatõusu veavad väiksemad maakonnakeskused

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Korterite müügipakkumiste keskmine hind oli maikuus 1713 eurot ruutmeetri kohta, olles sealjuures aastatagusest näitajast koguni 7 protsenti kõrgemal.
Korterite müügipakkumiste keskmine hind oli maikuus 1713 eurot ruutmeetri kohta, olles sealjuures aastatagusest näitajast koguni 7 protsenti kõrgemal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Korteripakkumiste hinnatõus jääb Tallinnas alla Eesti keskmise, viies turgu mõjutavad faktorid ja regioonid pealinnast välja.

Turu suurima piirkonna ehk Tallinna korteripakkumiste keskmine hind kasvas aastaga ainult 4 protsenti, jäädes Eesti keskmisele alla. See tähendab, et hinnatõusu veavad pigem väiksemad maakondlikud tõmbekeskused.

Nende piirkondade kiire seitsmeprotsendiline korteripakkumiste hinnatõus ei ole midagi murettekitavat. Seda põhjusel, et Tallinna-Tartu-Pärnu kõrval on väiksemate maakonnakeskuste korterite hinnatase kinnisvaraportaali KV.EE andmetel üsna madal. Samuti on see tõusuhoo sisse saanud suurematest tõmbekeskustest märksa hiljem. Hinnatõusu ei maksa aga peljata - siiamaani pole see keskmise palga tõusu mõjutanud. 

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles