Väga lihtne nipp, mille abil muru kuumalaine ajal kõrbemise eest kaitsta

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Nüüd läheb kuumaks ja see palavus kestab veel mõnda aega. Selleks, et aed kuuma käes ägama ei hakkaks, saab ise nii mõndagi ära teha. Näiteks on eriti lihtne muru põua eest säästmine.

Murul on väga hea võime end ise kuumade ilmade eest kaitsta ja niisama kergesti see reeglina kõrbema ei hakka, kirjutab portaal The Gardener. 

Selleks, et oma muru kuumade ilmade saabudes võimalikult hästi kaitsta, tuleb teha võimalikult vähe: arukas aednik jätab kuumade ilmadega muru niitmata ka siis, kui see on enne põua saabumist jõudnud juba õige pikaks kasvada.

Las ta olla: põuaga murutaimed enamasti edasi ei kasva, sest nende energia läheb palavusega võitlemisele. Pärast põuailma möödumist jõuab ju niita küll.

Kui nii kaua oodata ei malda, tuleb kindlasti niidukõrgust muuta: kõige madalamal astmel niitmine on täiesti välistatud, sest nii madalaks niidetud muru kuumusega toime ei tule ja kõrbeb kindla peale. 

Kui põuaperioodil niita, tuleb kõrgusest maha võtta nii vähe kui võimalik, siis on murutaimedel lootust lõikusest hoolimata kuuma ilmaga toime tulla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles