Üldlevinud elutoa lahendus ei pruugi väikestes ruumides toimida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Väikest tuba sisustades on küll vähe mänguruumi, ent väga palju eksimisruumi, mis võib üsna jämedaid kaikaid kodaratesse loopida.

Sisustamine ei ole kergete killast, olgu kujundatav tuba suur või väike. Proportsioonid, mõõtkava aga ka detailid vajavad kõrgendatud tähelepanu, et väikesest toast suur kamber välja võluda.

Väike eluruum ei pea sisaldama tingimata kõike seda, mida oleme harjunud keskmistes elutubades nägema. Diivan, diivanilaud, tugitoolid ning miks mitte ka televiisorialus – see kõik on kena ja kahtlemata oma investeeringut väärt, ent kas ka väikeses elutoas?

Pisemates elutubades võib Los Angelese sisekujundaja Mandy Chengi sõnul unustada klassikalise elutoakomplekti ning suunata oma fookus mõõtkava paika saamisele.

«Kui suurte mööblitükkide mõõtkava on enam-vähem paigas, aitavad ülejäänud sisustuselemendid, nagu näiteks taimed-raamatud, ruumi ühtseks tervikuks siduda. Ei ole vaja kõiki diivaneid ja tugitoole, kuna need kõikidel teistel olemas on, tuleb lihtsalt leida need õiged,» ütles ta väljaandele mydomaine.com. Vales mõõtkavas sisustus võib sisekujundaja sõnul toast ka oluliselt odavama mulje jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles