Noor õpetajanna jäi absurdsel põhjusel kodulaenu ja unistuste koduta (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Noor õpetajanna jäi ilma pangalaenust ja oma unistuste kodust ja seda kõike väga segastel asjaoludel.

Briti õpetajanna jäi hiljuti ilma pangalaenust ja oma unistuste kodust, sest aegade hämarusest kerkis üles üks maksmata trahv, mille olemasolust noorel naisel aimugi polnud, vahendab Daily Mail. 

28-aastane Sarah Arrowsmith sai kunagi ammustel aegadel umbkaudu 70 eurot parkimistrahvi. Trahv sai vaidlustatud ja naise teada ka tühistatud, kuid tegelikult jäi summa ikkagi üles ja kerkis intressi arvelt üha suuremaks.

Kui tema ja tema kihlatu, 30-aastane Ross Tredger kodu ostma hakata soovisid ja pangalaenu taotlesid, selgus, et naisele ei anta laenu sellesama õnnetu trahvi pärast: see oli endiselt maksmata ja panga silmis muutus naine sellest silmapilkselt ebausaldusväärseks kliendiks.

«Kuulsin maksmata trahvist esimest korda siis, kui meie laenutaotlus tagasi lükati. Seniajani teadsin, et see on tühistatud. Olin täiesti murtud. Tegemist oli meie unistuste koduga, aga tänaseks päevaks on see müüdud,» ütleb naine.

Teda häirib asi veel eriti ka seepärast, et ta on enda sõnul üldjoontes väga seadusekuulekas inimene ega jätaks iial ühtki trahvi maksmata, kui ta selle olemasolust teadlik oleks. 

Arrowsmithi sõnul nõudis eraparkla toona, et naine trahvi ära maksaks, aga ta vaidlustas selle ja sai õiguse. Siis esitas parkla nõude veel korra, naine vaidlustas selle taas ja mõisteti uuesti õigeks. Niisiis oli lugu tema teada lõppenud, tegelikult jäi trahvisumma aga ikka üles.

Talle saadeti ka sellekohaseid kirju, aga paraku vana üürikodu aadressil, kus naine enam ei elanud. 

Naine ütleb, et nad nägid elukaaslasega väga palju vaeva, et nende makseajalugu oleks laitmatu ja pangal poleks põhjust laenust keelduda. Vana parkimistrahv kui tema teada lõpetatud asi ei tulnud talle pähegi. 

Nüüd üritavad nad oluorda lahendada, et leida uus kodu, mis kolimist väärt tunduks. Linn, kus naine trahvi sai, üritab omalt poolt teha kõik, et eraparkla trahvinõude tühistaks. Eraparkla esindaja ütleb aga, et siiani pole nendega keegi ses asjas ühendust võtnud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles