Suurepärane nipp vähendab kõvasti pesupesemisele kuluvat aega

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Vaikselt, aga jõudsalt oleme jõudnud ihaldatud arenenud riikide positsiooni ka oma pesumajandusega: pesu tuleb pesta väga tihti ja pidevalt kuhjuvad mustad riided ajavad inimesi hulluks. Mida teha, et vähem pesta?

Portaal TreeHugger kirjutab, et selleks, et pesu nii tihti pesema ei peaks, tuleks alustuseks muidugi ümber vaadata see, kui tihti riideid tegelikult pesta on vaja: ühe kandmiskorra järel plekkideta eseme pesukorvi viskamine ei ole kindlasti põhjendatud. 

Aga selleks, et riided päriselt vähem määrduks, tuleb järgida lihtsat strateegiat. 

1. Osta naturaalseid kangaid

Naturaalsest kangast riideid ei määrdu ega hakka haisema nii kergesti kui kunstkangast esemed. Puuvillane pluus ei võta näiteks higilõhna külge nii nagu sünteetika seda teeb. Seda ei pea pärast ühepäevast kandmist pesukorvi viskama. Kõige hullem kangas on polüester ja selle segu.

2. Riputa tuulduma

Korra kantud rõivaesemed tuleks pesukorvi viskamise asemel hoopis tuulduma riputada. Seda ei pea tegema õues - piisab ka garderoobi või riidekappi puule riputamisest. Õue panemine on muidugi kõige kindlam, sest värske õhk teeb kangaga imesid.
Seda nippi kasutatakse mõistagi vaid kergelt kantud esemete, mitte väga räpaste riietega.

3. Vähenda riiete hulka

Mida vähem riideid, seda aeglasemalt täitub ka musta pesu korv. Tõenäoliselt on su kapis mitu korda rohkem riideid kui tegelikult vaja on. Tee põhjalik inventuur ja sorteeri välja kõik esemed, mida sa viimase poole aasta jooksul kandnud ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles