Korralik üllatus: vaata, mis kandi inimestel on Tallinnas tegelikult kõige taskukohasemad korterid

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Tallinna asumitest vaid Tiskres teenivad elanikud kuus rohkem, kui maksab sealsete korterite ruutmeeter, näitab City24 kinnisvarapakkumiste analüüs.

«Kinnisvarahindade ja sissetulekute kõrvutamine näitab selgelt, et kõige läbimõeldumalt käitub kinnisvaraturul jõukas keskklass,» selgitas selgitas City24 juhataja Karin Noppel-Kokerov. «Tiskre, Männiku ja Pääsküla asumid on tüüpilised maksejõuliste tööinimeste kodukohad, ja seal saavad koduostjad oma raha eest kõige rohkem.»

Kõigi kolme asumi elanike kuine teenistus ületab Tallinna keskmist, ning jääb samasse suurusjärku sealse asumi kinnisvara keskmiste ruutmeetrihindadega.

Mereäärse Tiskre asumi elanikud teenivad Statistikaameti andmeil kuus keskmiselt 1897 eurot brutotulu, Tiskre korterite keskmine ruutmeetrihind piirdub aga 1806 euroga. Männiku ja Pääsküla asumite elanikud teenivad keskmiselt vastavalt 1703 ja 1545 eurost brutotulu kuus, mis moodustab pisut enam kui 90% sealsete korterite keskmisest ruutmeetrihinnast.

Noppel-Kokerovi kinnitusel laiutavad kõige suuremad hinnakäärid inimeste sissetuleku ja kinnisvarahindade vahel nii linna kõige kallimates kui kõige odavamates asumites. «Vanalinna elanik teenib igakuist tulu keskmiselt 1683 eurot, aga korteri ruutmeeter maksab seal kaks korda rohkem,» märkis ta. «Vanalinna korter on olemuselt eksklusiivne ja see ostetakse sageli pigem ettevõtluses kogutud varanduse kui igakuise palga eest.»

Kõige väiksema sissetulekuga tallinlased elavad Sitsi, Mustakivi ja Kopli asumites. Ka kõige vaesemates asumites ületavad kinnisvara ruutmeetrihinnad elanike kuusissetulekut pea kahekordselt.

City24 analüüsis enam kui 1500 korterimüügikuulutust kõigis Tallinna asumites, ning kõrvutas andmeid Statistikaameti kuise brutotulu andmetega. Analüüsi on kaasatud kõik asumid, kus oli 28. juuni seisuga müügis vähemalt 10 korterit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles