5 taime, mis sobivad hästi siseruumides kasvatamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: pexels.com

Väga mugav lahendus on panna koju kunsttaimi, aga olgem ausad elustaimed on midagi hoopis teistsugust, seetõttu proovi toas kasvatada neid taimi.

Viigipuu

Säravad ja laiad viiulikujulised lehed muudavad taime kahtlemata sinu kodu pärliks. Talle meeldib mõõdukas valgus ja korrapärane kastmine, kuid meeles tuleb pidada, et üle teda kasta ei tohi, sest ülekastes hakkab ta oma lehti kukutama. 

Käändbokarna

Käändbokarnat kutsutakse ka elevandijalaks, hobusaba-palmiks ja pudelipuuks. Taime pikad ja õrnad lehed muudavad selle väga elegantseks. Taim suudab hoida väga hästi niiskust, mistõttu ei juhtu temaga midagi, kui kogemata oled unustanud teda kasta. Talle ei sobi väga otsene valgus.

Draakonipuu

Taim kasvab väga kiiresti ja väga kõrgeks. Talle meeldib mõõdukas valgus ja kergelt niiske pinnas. Taime ei tohi üle kasta ja kõik kollaseks muutunud lehed tuleks kiirelt ära korjata.

Vesipahhiira

Taimel on väga läikivad lehed. Ta eelistab mõõdukat kuni eredat valgust ja kergelt niisket pinnast. 

Kentia palm

Kentia palm on tuntud oma äärmiselt stiilse kuju poolest. Ta eelistab eredat valgust ja teda tuleb joota ainult siis, kui pinnas tundub kuiv olevat. Arvestada tuleks kindlasti ka sellega, et taim kasvab väga aeglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles