6 maitsetaime, mida ise kodus kasvatada

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: pexels.com

Soovid näpud mullaseks teha ja mõned taimed maha istutada. Siit leiad mõned taimed, mida on äärmiselt lihtne kodus ise kasvatada. 

1. Basiilik

Basiilik on väga hea maitsetaim ja sobib hästi köögis kasvatamiseks. Basiilik kasvab väga kiiresti. Seega kui armastad basiilikut kasvata seda parem ise.

2. Tüümian

Tüümian on samuti väga kiiresti kasvav taim ja teda võib kasvatada isegi talvisel ajal, sest ta talub väga hästi külma. Tüümian sobib väga hästi kasutamiseks erinevates suppides ja salatites. 

3. Loorber

Lehed kasvavad kõige paremini komposti abil. Loorber sobib hästi erinevatesse suppidesse ja muudesse roogadesse, aga lisaks aitab loorber ka vabaneda peavalust.

4. Oregano

Oregano ei vaja kasvamiseks palju vett ja kasvab kiiremini kui basiilik. Kasuta oreganot erinevate toitude maitsestamiseks.

5. Salvei

Salvei on tuntud kui põuda ja külma taluv taim. Salveid saab kasutada näiteks kokteilide, pastatoodete ja lihatoodete maitsestamiseks. 

6. Rosmariin

Rosmariin sobib väga hästi aknalaual kasvatamiseks. Rosmariin on aromaatne ürt, mida saab kasutada loodusliku õhuvärskendajana ja eeterliku õlina. Loomulikult sobib rosmariin ka erinevate toitude maitsestamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles