Tuntud moelooja kirub Eestiski valdavaks muutunud tobedat pesupesemiskommet (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Eestis on maad võtnud mujal maailmas juba mõnda aega levinud trend arutult pesu pesta. Tuntud moelooja võtab selle vastu sõna.

Moelooja Stella McCartney ütleb, et tema meelest on täiesti arutu trend loopida rõivad pärast üht kandmiskorda pesumasinasse ja tema sellega kaasa minna ei kavatse, vaid kannab riideid seni, kuni need mustad on, vahendab TreeHugger.

«Kõik inimesed peaksid elama reegli järgi, et riideid pestakse siis, kui need haisevad või on silmaga nähtavalt mustad. Ma ei viska riideid mustapesukorvis ainult selle fakti pärast, et need on mul ühe päeva seljas olnud. Ma ei vaheta iga päev rinnahoidjat. Mu isikliku hügieeniga on kõik korras, aga ma ei talu mõtet sellest, et pesta pesu, mis pole tegelikult must,» sõnab ta.

Pesukordade vajadust aitab vähendada ka see, kui iga tegevuse jaoks on oma riided: tööriided, koduriided, aiatööriided, spordiriided. Lastel peaksid olema koduriided, õueriided, lasteaiariided ja vabaajariided. 

Samuti tuleks kasutada võimalikult naturaalseid kangaid, sest need ei määrdu nii ruttu ega võta kergesti külge ka ebameeldivaid lõhnasid. Nii ei ole vaja riideid nii sageli vahetada ja pesta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles