Soomlased himustavad Tallinna mereäärset kinnisvara

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Estmak Capital

Eesti kinnisvara on soomlaste seas väga populaarne ning esmajoones hindavad põhjanaabrid Tallinna kesklinna mereäärset piirkonda ning uusarendusi sadamaalal: soomlane hindab kivimaju, kõrgeid lagesid ja kalasabaparketti, ent on pigem reserveeritud gaasikütte osas.

Hoogsalt kerkivad Tallinna kesklinna mereäärsed kinnisvara uusarendused on muutunud tõeliseks hitiks Eesti kinnisvarasse investeerida soovivate Soome elanike seas. Admiraliteedi basseini äärde elamu- ja äripindasid rajava Eesti kinnisvaraarendaja Estmak Capitali omaniku Timofey Sukonkini sõnul on ettevõtte rajatavate Promenaadi majade korteritest üle poole müüdud just Soome ostjatele.

«Esiteks meelitab soomlasi siinne piirkond, ehk sadama ja vanalinna lähedus. Teiseks aga kindlasti asjaolu, et Tallinna uues sadamaäärses linnasüdames ei rajata eriti palju uusi elamispindu – enamasti ehitatakse siin äripindasid, mis teeb piirkonna kortereid veelgi atraktiivsemaks investeerimisobjektiks,» kommenteeris Sukonkin.

Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade tegevjuht Kristi Djomin kinnitab samuti, et sadamaala piirkond on number üks valikukriteerium soomlaste jaoks, kes soovivad Tallinnas kinnisvara soetada. «Soomlase jaoks on oluline, et jalutuskäigu kaugusele jääksid nii sadam kui vanalinn, lisaks ülipopulaarne Rotermanni kvartal ning tõusva trendina ka Kalamaja ja Noblessneri piirkonnad,» kommenteeris Djomin.

Kristi Djomini sõnul ostavad soomlased Tallinna kortereid kahel põhjusel: kas investeeringuks või teiseks koduks. «Eelistatakse uuemaid kortereid, kuid on ka ajaloolise arhitektuuri väärtustajaid, kes hindavad kõrgeid lagesid, originaalset kalasabaparketti jne. Puitelamuid otsivad aga pigem tõsised fännid, keskmine soome ostja eelistab siiski kivimaja,» lisas ta.

Estmak Capitali omaniku sõnul võimaldavad uued arendused kombineerida omavahel kaasaegset ehituskvaliteeti ja innovaatilisi lahendusi ning samas luua selliseid interjööre, mis ei jää uhketele ajaloolistele hoonetele alla. Küll ootavad põhjanaabritest ostjad, et kinnisvara vastaks kaasaegsetele trendidele – oodatakse skandinaavialikult stiilipuhast viimistlust, puitmaterjale ja looduslikku kivi, kalasaba-tammeparketti, avaraid planeeringuid kuni kuus meetrit kõrgete lagedega, terrasse jne. 

«Teisalt pelgavad Soome ostjad Tallinnas laialt levinud gaasikütet, ja just seetõttu otsustasime kasutada maakütet – nii kerkisid Promenaadile esimesed kortermajad Eestis, mis ammutavad energiat 20 meetri sügavusel asuvatest energiavaiadest. Selliseid asju hindab Soome investor kõrgelt,» lisas Sukonkin.

Kristi Djomin Uus Maa Kinnisvarabüroost märkis, et välismaalaste huvi tervikuna on viimastel aastatel Eesti kinnisvara vastu taas kasvanud ning turul on palju ka selliseid investoreid, kes ostavad kortereid kümnete kaupa, panustades ülielavale Tallinna üüriturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles