Pärnus saab täna nurgakivi uusarendus, mis kombineerib vana villa kaasaegse arhitektuuriga

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: LVM.ee

Pärnu südalinnas saab täna alguse haruldase hoone ehitus: omavahel kombineeritakse vana väärikas puitvilla ja kaasaegne arhitektuur. Sünnib omanäoline uusarendus, kuhu mahuvad nii elu- kui äriruumid.

Täna, 16. juulil kell 14.00 toimub Pärnus Pikk 16 ehitatavale elamu- ja ärihoone nurgakivi panek. Raudteevalitsuse villas on enne nurgakivi paigaldamise algust müüdud või üüritud pool hoonest. Hoone esimesele korrusele tuleb Swedbank. 

Kevadel 2020.a. valmiv elamu- ja ärihoone paikneb Pärnu linna rohelises südames Aia ja Pika tänava ristmikul, mis tulevikku silmas pidades saab olema linna kõige väärtuslikum osa linnakeskusest.

Raudteevalitsuse villa saab olema neljakorruseline 36 korteri ning esindus- ja büroopinnaga ligi 4000 ruutmeetri suletud netopinnaga maja. Korterite hind jääb vahemikku 69 000 kuni 188 000 eurot.

Foto: LVM.ee

Arvestades juugend arhitektuuri iseloomuga ning püüdes seda respekteerida, on kavandatud uus hoonemaht projekteeritud lihtsale ning selgepiirilisele geomeetriale alluv ning kavandatud vastavalt planeeringule. Tekkiv kompositsioon loob kontrastse ja selgelt eristuva vormitunnetuse taastatava villa suhtes, kuid samas annab uushoonestusele skulpturaalse ja kaasaegse üldilme ning loob sünergia eri ajastu vahel. 

Kinnisvaraarenduse hea näitena taastatakse vana raudteevilla ja rajatakse uus hoone villa taha ning lahendatakse logistiliselt terviklikult, kus parkimine on viidud hoone 0-korrusele, olles tänavalt nähtamatu. Kõiki korruseid ühendav lift võimaldab mugavalt parkimiskorruselt jõuda elukorrustel paiknevatesse korteritesse ning avarad rõdud ja katsueterrassid võimaldavad rajada katuseaiad otse linna südamesse.

Raudteevalitsuse villa arendajaks on Raudteevalitsuse villa OÜ, maja on projekteerinud arhitektuuribüroo BOA, ehitajaks Mapri Ehitus. Müügiga tegeleb LVM Kinnisvara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles