Kuumus ja prügi ei käi käsikäes: väärt nippe, kuidas ebameeldiv hais köögikapist eemal hoida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Prügikast ja kuumad ilmad pakuvad alati korraliku peavalu - ehk toovad alljärgnevad juhtnöörid kuuma suvepäeva veidi leevendust.

Mida kauem leitsak kestab, seda keerulisem on majapidamises korda hoida. Prügikastist leviv hais on järjest vastumeelsem ning prügi väljaviimise kohustus tekitab üha suuremat piinlikkust. Prügilt ei saagi teab millist lõhnanaudingut oodata, küll aga on võimalik selle haisu tunduvalt vähendada. 

Põhjalik loputus

Kõik pakendid ja pudelid tasub enne prügikasti heitmist kindlasti puhtaks teha. Põhjalik loputus tagab oluliselt meeldivama õhkkonna kapis ning võimaldab ka taaskasutatavad pakendid uuele ringile saata.

Toidujäägid

Köögi tööpinnal toimetades tasub kogu mahajääv pudi ning toiduosakesed enese järelt kohemaid ära koristada. Mahajääv pudi meelitab nimelt ligi kärbseid-baktereid, kes söögipoolisele samuti agaralt hammast ihuvad. Liiga kauaks tööpinnale jäänud toidupalukestest head nahka ei tule.

Sidrun ja söögisooda

Võitlusel ebameeldiva haisuga, võib haarata köögikapis oleva söögisooda järele ning see prügikasti põhja puistata. Kui aga külmakambris juhtub olema mõni sidrun, võib need kaks üheskoos tööle rakendada.

Väljaviimise tihedus

Suvisel ajal ei tasu prügi väljaviimise kohustust viimasele minutile lükata. Samuti on paslik jälgida, et prügi viidaks välja enne kui prügikast hakkab üle ajama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles