Kuumalaine kimbutab: kõige lihtsam nipp kodu jahedana hoidmiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Selleks, et kohe saabuva kuumalainega võidelda ja toad ikka jahedana hoidma, ei pea olema konditsioneeriomanik. Lahendus on kordades lihtsam.

Sisuliselt ei pea tubade jahedana hoidmiseks mitte midagi tegema: tuleb lihtsalt aknad suletuna hoida ja kardinad ette jätta, kirjutab Apartment Therapy.

Inimestel on üldiselt kombeks suvekuumusest palavaks köetud toas aknad kohe lahti teha ja elamist sel moel jahutama hakata. Tegelikult pääseb nii palavus lihtsalt tuppa ja polegi enam vahet, kas olla toas või õues.

Selleks, et toad püsiksid jahedad, tuleks enamikul akendest päevaseks ajaks aknakatted ette jätta ja aknad suletuna hoida. Avada võib vaid soovitatavalt põhjapoolseid aknaid ajal, kui päike sellest küljest ei paista. 

Kõik aknad võib uuesti avada ööseks, kui temperatuurid madalamad. Siis saab tube tuulutada ja lisaks õuest tuppa jahutavat õhku. Hommikul vara, kui temperatuurid pole veel tõusma hakanud, tuleb aknad jälle sulgeda ja aknakatted ette jätta.

Eriti tõhusad on sellises olukorras pimendavad ja valgust peegeldavad rulood, mis ei lase kuumust läbi. Kuid kui neid pole, võib aknad kõige palavama ilma korral katta ka telkimiseks mõeldud termomattidega. Neil tuleb siis hõbedane pool väljapoole sättida. 

Nädala lõpuks lubab ilmateade isegi kuni 30 soojakraadi, nii et tasub kõik oma kuumaga võitlemise nipid välja otsida ja käiku lasta.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles