Kinnisvaraportaal: elamispindade hinnad liiguvad tasa ja targu ülesmäge

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Portaali KV.EE elamispindade müügipakkumiste baasilt arvutatav hinnaindeks on vaikses langusetrendis olnud alates käesoleva aasta algusest. Kinnisvaratehingutele lähemat pilku heites ei saa aga hinnalangusest rääkida.

Nii majanduses üldisemana kui tööjõuturul on läinud hästi ehk majandus kasvab, inimestel on tööd ja palgad kerkivad mõõdukalt. Need trendid on aktiveerinud suurematest tõmbekeskustest väljaspool olevad kinnisvaraturud ja pannud seal nii tehingute arvu kui hinnad kasvama, vahendab kinnisvaraportaal KV.EE.

Tõmbekeskustest väljaspool asuvate elamispindade hinnad on seevastu väga madalad. Ääremaa elamispinnad alandavad müügipakkumiste koguhulga keskmist hinda, vaatamata sellele et tegelik hind liigub piirkonniti tegelikult ülespoole. 

Ettepoole vaatavalt ei ole lühikeses perspektiivis alust arvata, et majandustrendid või tööjõuturu suundumused peaksid oluliselt muutuma. Samuti ei ole põhjust prognoosida finantseerimisturu olulist muutust. Hinnad jätkavad vaikses tempos tõusu ja tehingute arv püsib veel võrdlemisi kõrgel tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles