Lahe tagant õppima tulevad noored hõivavad märkimisväärse osa üüriturust (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Soome noorte valikud Tallinna kinnisvaraturul lähtuvad eelkõige asukohast.
Soome noorte valikud Tallinna kinnisvaraturul lähtuvad eelkõige asukohast. Foto: Shutterstock

Eesseisev õppeaasta toob järjekordse portsu Soome tudengeid meie piirimaile. Mis tõmbab neid siia kanti ning millised on nende eelistused kinnisvaraturul?

Möödunud õppeaasta seisuga viibis Eesti ligikaudu 1200 õpilast Soomest. Kes esimest aastat, kes teist või kolmandat. Õpilaste juurdevool pealinna on Center Kinnisvara maakleri Mirjami Ristola sõnul juba alanud.

Soomest Eestisse õppima tulev noor peab eeskõige lugu heast asukohast. Samuti väärtustavad nad funktsionaalset ning mugavat elamispinda. Eesti kinnisvaraturu poole tõmbab neid lisaks ka meie võrdlemisi lihtne ja läbinähtav asjaajamine.

Ristola sõnul üürivad Soome tudengid elamispinda valdavalt vaid siin oldud õpingute ajaks, eelistades reeglina ühetoalist korterit. Kuna aga nende hulk pealinna turul on võrdlemisi väike, tuleb neil tihtipeale väiksemapoolsete kahetoalistega leppida. Mõni otsib koguni ühiskasutuses olevat korterit, mis võimaldab neil väiksema raha eest suuremat elupinda üürida. Kui aga on kavatsus end Tallinna linnaga pikemalt siduda ning investeeringul nähakse ka veidi perspektiivikamat väärtust, ostetakse eluruum välja, teadis Ristola rääkida.

Soome tudeng sihib eeskätt Tallinna kesklinna poole, ent ei ole ka harvad juhud, mil soovitakse üürida korterit, mis on, kas kooli või sadama vahetus läheduses. «Niiviisi on Soome tudengeil vaid loetud sammud nii öelda koduni,» möönas Ristola.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles