Eesti aiapidaja on leidnud supernipi tigude tõrjumiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Eesti aiapidaja kasutab juba kolmandat aastat väga edukalt nippi, mis aitab olulistest kohtadest eemal hoida tüütud tegelased, kes oma teel kõik hävitavad: teod.

Aiapidaja Mariliis K. võttis kolm aastat tagasi kasutusele nipi, mille kohta tema ema kunagi ammu ajakirjandusest lugenud oli: tigusid aitavat peenardest eemal hoida saialill. 

«Saialile kohta on vastakaid arvamusi: mõni väidab, et see meelitab teod kohale, aga nad jäävadki siis sinna saialilledesse püsima ja ei liigu edasi teiste maiuspalade juurde nagu kõrvits ja muu selline. Teised jälle väidavad, et saialille spetsiifiline ja tugev lõhn ajab nad eemale,» räägib Mariliis. 

Mariliisi saialilled.
Mariliisi saialilled. Foto: Erakogu

Tema enda kogemus näitab, et paika kipub pidama pigem viimane teooria ehk et kõik saialillede lähedal kasvavad taimed on tigudevabad. Kui nende taimede läheduses veel saialilli ei kasvanud, oli pilt aga hoopis teistsugune ja teod tegid korralikult pahandust.

Lisaks teovastasele toimele on saialill aias ka niisama ilus vaadata ja lisab köögiviljaaiale kindlasti mõnusa värvilaigu. Saialille õitest aga saab valmistada kasulikku salvi, samuti saab kuivatatud õitest valmistada teed. Nii et igati kasulik taim, mis võiks kasvada igas aias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles